توصیه های بهداشتی آقای سجاد توان معاونت بهداشتی شهرستان مهران برای ذبح دام در عید قربان.
امتیاز:
ضمن تبریک عید سعید قربان به عنوان یکی از بزرگترین اعیاد مسلمانان جهان و نماد پیروی از فرمان پرودگار. به عموم مسلمانان و رهبر حکیم و فرزانه انقلاب و مردمان ایران قهرمان بیان نمودند که مردم در این ایام گوشت های قربانی را ۲۴ساعت بعد از ذبح مصرف نماید زیرا یکی از بیماری های که در اثر مصرف گوشت تازه به وجود میآید و اخیراً نیز مواردی در سطح کشور مشاهده شده است تب کریمه کنگو است که مشترک بین انسان و حیوان می باشد.
تب خونریزیدهنده کریمه-کنگو (به انگلیسی: Crimean Congo Hemorrhagic Fever(CCHF) ) یک بیماری حاد تبدار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود. این بیماری برای اولین بار در سال ۱۹۴۴ در کریمه اوکراین شرح داده شد و نام تب خونریزی دهنده برای آن اعلام شد.
توصیه های بهداشتی به شرح زیر می باشد:
✔دام را از میادین تحت نظارت ادارات کل دامپزشکی خریداری نمایید.
✔ترجیحاکشتار دام را در کشتارگاه های تحت پوشش ادارات دامپزشکی انجام دهید.
✔از سلامت دام توسط دامپزشک اطمینان حاصل نمایید. درغیر اینصورت خطر انتقال عامل بیماری به ذابحین در صورت ابتلا به بیماری در دام و ویا عدم رعایت بهداشت فردی وجود دارد.
✔در هنگام ذبح وقطعه قطعه کردن گوشت از وسایل حفاظت فردی شامل دستکش ، وپوش و پیش بند ، ماسک ، عینک و... استفاده نمایند
✔گوشت وسایر امعاء واحشاء آن (دل وجگرو...) را قبل ازمصرف به مدت 24ساعت دردمای 4-0 درجه یخچال نگهداری نمایید.
✔از مصرف جگر و سایر امعاء واحشاء گوشت دام که فاقد مجوزهای دامپزشکی می باشند جدا" پرهیز نمایید.
✔ابزار و تجهیزات استفاده شده در هنگام خرد کردن گوشت را با آب داغ و شوینده مناسب شستشو نمایید.
✔از قرار دادن چاقویی که جهت برش گوشت و احشاء دام استفاده شده در دهان بپرهیزید.
✔از محل هایی که اقدام به کشتار غیر مجاز دام می نمایند و مورد تایید دامپزشکی نمی باشند خرید ننمایید.
✔در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی با سامانه 1512 دامپزشکی یا سامانه 190 بهداشت تماس حاصل نمایید.
مهندس توان معاونت بهداشتی ورئیس مرکز بهداشت شهرستان مهران