سنجش بلانکیت در نانواییهای سطح شهرستان مهران
امتیاز:
به گزارش روابط عمومی، سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهران با اعلام این خبر، اظهار داشت: در راستای نظارت بر کیفیت و سلامت نان شهرستان که به عنوان قوت غالب مردم، استفاده میشود با هماهنگی به عمل آمده توسط این شبکه طی یک بازدید مشترک با حضور کارشناسان سلامت محیط و غذا و دارو استان ضمن بازدید از نانوایهای سطح شهرستان، آزمایش سنجش میزان بلانکیت (جوهر قند) به عنوان دومین شهرستان و بعد از شهرستان ایلام انجام شد.
دکتر سعید براتی افزود: با توجه به نتایج به دست آمده از ۱۵ مورد سنجش صورت گرفته ۲ مورد نامطلوب گزارش شد که در این خصوص پیگیری قانونی لازم صورت خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: بر اساس استاندارد ملی استفاده از بلانکیت در تهیه نان ممنوع است اما متاسفانه بعضی از نانواییها، به منظور تسریع در کوتاه شدن فرآیند تولید و جبران نقائص ناشی از عدم تخمیر طبیعی به مصرف مواد شیمیایی همچون جوش شیرین، بلانکیت (جوهر قند) و نمک طعام اضافی برای کاهش سیالیت گلوتن و افزایش مقاومت خمیر حاصل از گندم آلوده به آفت سن و سفیدتر شدن نان روی میآورند که ما در صورت مشاهده برخورد لازم را خواهیم کرد.
معاون بهداشتی شبکه نیز با اشاره به در پیش بودن کنگره عظیم اربعین حسینی، خاطر نشان کرد: لازم است نظارت بر سلامت نان در سطح شهرستان تشدید شود و این شبکه درنظر دارد سنجش بلانکیت نان را به عنوان یکی از برنامههای اصلی و محور کار خود قرار دهد.
سجاد توان به مضرات استفاده از بلانکیت بر سلامت نانوایان و مصرفکنندگان اشاره کرد و گفت: استنشاق مستقیم بلانکیت موجب تحریک سیستم تنفسی، پوستی و چشمی نانوایان شده و موجب بروز بیماری دیابت از طریق بلوک کردن هورمونهای بدن به ویژه انسولین در مصرف کنندگان نان های حاوی بلانکیت میشود.
وی در خصوص بهترین و مناسبترین شیوه تهیه نان افزود: مناسب ترین و بهترین شیوه تهیه نان انجام عمل تخمیر بیولوژیک است که موجب تغییرات بسیار مطلوبی در ویژگیهای حسی، شیمیایی، فیزیکی و ارزش غذایی نان میشود و موجب افزایش قابلیت هضم نان و جذب مواد معدنی خواهد شد.