برگزاری کارگاه آموزشی روند اجرای برنامه مداخله ای اپیک (EPIC)در شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهران
امتیاز:
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهران، " کارگاه آموزشی با موضوع روند اجرای برنامه مداخله ای اپیک(EPIC) و عوامل دخیل در ایجاد افزایش زایمان پره ترم و بالارفتن نوزادان نارس و بالارفتن تولد نوزادان نارس کمتر از ۳۷هفته " با حضور ماماهای مراکز، بهورزان و مراقبین سلامت برگزار شد
در ابتدا حسینی کارشناس مسئول واحد جوانی جمعیت بیان کرد: با توجه به روند صعودی درصد زایمان پره ترم و افزایش تولد تعداد نوزادان نارس با سن حاملگی کمتر از ۳۷هفته در سال های اخیر و تاثیر آن در افرایش میزان NMR وPMR جهت کاهش مرگ و میر نوزادان به علت نارسی و RDS برنامه مداخله ای اپیک(EPIC) با فرایند افزایش مدیریت صحیح بازاری های نیازمند مراقبت ویژه تا حصول نتیجه و اثر گذاری مطلوب بر سلامت بارداری اجرا شود.
در ادامه محمودزاده کارشناس مادران گفت: شاخص مرگ ومیر نوزادان یکی از شاخص های مهم بهداشتی به شمار می رود که بهبود آن نشان از روند مطلوب ارائه خدمات بهداشتی در مراکز وخانه های بهداشت است.
محمودزاده افزود: با توجه به اینکه میزان مرگ و میر نوزادان نشانگر وضعیت سلامت و بهداشت جامعه می باشد؛ برای کاهش مرگ ومیر نوزادان ارتقاء خدمات اولیه بهداشتی بسیار ضروری است.
وی بیان کرد: مراقبت کافی از نوزادان نارس و پیشگیری از تولد زودرس می تواند عامل موثری در کاهش مرگ دوران نوزادی باشد به همین منظور برای پیشگیری از مرگ ومیر نوزادان لازم است در مرحله اول سه تیم متشکل از حوزه بهداشت و درمان به همراه یک متخصص اطفال انتخاب شود تا پس از بررسی پرونده ها ی مرگهای داخل بیمارستانی علت مرگ ومیر نوزادان شناسایی شده ودر مراحل بعدی راهکار و مداخلات لازم صورت گیرد.
و در پایان کوثر نوریان کارشناس برنامه کودکان و مدرس کارگاه نیز گفت: موضوع اصلی کارگاه، "برنامه مداخلهای اپیک (EPIC) و عوامل دخیل در افزایش زایمانهای پرهترم و بالا رفتن تولد نوزاد نارس زیر 37 هفته" بود. در این دوره، شرکتکنندگان با جدیدترین رویکردهای پیشگیرانه و مداخلات به موقع برای کاهش زایمانهای زودرس آشنا شدند. همچنین، عوامل خطرآفرین و مؤثر بر این پدیده، از جمله عوامل پزشکی، اجتماعی و محیطی، به تفصیل مورد بررسی قرار گرفت تا با شناسایی و کنترل آنها، بتوان از تولد نوزادان نارس جلوگیری کرد.